Intimrakning

Intimrakning

Så rakar du underlivet. Steg för steg

 Allt fler män väljer att raka sig på kroppen, inte bara bröst och rygg utan även dom intima delarna.  En del väljer att vara helt slätrakade medan andra tycker det känns fräscht att ansa könshår med trimmer eller försiktigt med sax. Det viktiga är att man själv ska vara bekväm och nöjd.

Steg 1.

Ha inte bråttom. Det gäller för all rakning. Oavsett om du rakar ansiktet, huvudet, benen eller könshåret. Samma procedur gäller vid rakning av könshåret. Ansa eller kör med en hår trimmer innan om håret är långt. Lika viktigt här är det att ha fräscha och vassa rakblad. Använd inte samma rakblad som du använder till ansiktet eller huvudet.

Innan du sätter i gång med rakningen så behöver huden förberedas. Vid rakning av intima delar så rekomenderar vi att du gör det i samband med dusch.  Detta klarar du lätt av i med varmt eller ljummet vatten. Tvåla in och tvätta övriga kroppen och skölj av. Använd gärna rak kräm eller skum för att få en så behaglig rakning som möjligt.

 

Steg 2.

Rakning

Se till att du stäcker ut huden samtidigt som du rakar dig. Försök att inte dra för många gånger på samma ställe. Skölj rakbladet ofta och väl emellan dragen. Känn efter så att du är nöjd. Börja med att raka medhårs. Är du inte nöjd så kör omgång två mothårs.

Är det första gången du rakar underlivet kan det kännas konstigt i början. Du kommer vänja dig, gör du inte det så växer håret ut igen=)

Det viktiga är att du själv är bekväm i det. 

 

Steg 3.

Efter rakning.

Skölj av noggrant och tvätta med en mild tvål. Använd gärna någon vårdande aftershave.

 

Tillbaka till blogg