Så rakar du skägget steg för steg

Så rakar du skägget steg för steg

Steg 1. Förberedelse.

Ingen stress. Rakning ska vara en härlig upplevelse. Stressar man när man rakar sig är det lätt att skära sig eller missa delar som man skulle rakat.  För att hårstråna ska kunna skäras av lätt och skadefritt, måste du mjuka upp dem först. Detta klarar du lätt i duschen – lite varmvatten mjukar upp stråna, så kombinera gärna rakningen med morgonduschen alt kvällsduschen. Går inte det så kan man enkelt skölja ansiktet eller vad man nu ska raka med lite varmvatten. När hår och hy mjukats upp, kan du fortsätta med nästa steg. En del föredrar att raka sig i duschen. Då kan det vara bra med en spegel nära till hands. Så att du ser vart du rakar dig. Bra belysning i badrummet är viktigt.

 

Steg 2. Innan rakning.

När huden och stråna är fuktiga är det dags att använda någon form av rak kräm eller rak gel. Vår svensktillverkade rakkräm är 100% vegansk. Använda gärna en rakborste för att applicera in rak krämen på önskad plats. Gör dig själv en tjänst och investera i en rakborste, du kommer inte ångra dig. Kolla in vår veganska rakborste med valnöts skaft. När du ska raka skägget, börja gärna med känsligaste delen. Ofta upplever män att det är halsen som är känsligast att raka. Börja därför gärna med att applicera rak krämen på halsen och sedan resen av ansiktet. Se till att ha bra belysning i badrummet. Om det nu är där du rakar dig.

 

Steg 3. Rakning.

Nu till själva rakningen. Det viktigaste när det gäller själva rakningen är att ha fräscha och vassa rakblad. Största felet många gör är att man har för gamla och slöa rakblad. Byt oftare.

Har du inga fräscha rakblad hemma, hoppa då över rakningen och beställ nya direkt.

  • Om det behöves, Strama gärna upp huden med ena handen för att få rakhyveln att komma så nära skinnet som möjligt.
  • För rakhyveln över huden i samma riktning som håren växer. Tryck inte hyveln för hårt – det är de vassa bladen som ska göra jobbet.
  • Skölj av rakbladet i varmt vatten mellan varje drag för att få bort hår, hud och skum rester.
  • Vill du ha en närmare rakning kan du applicera lite mer rakkräm och köra en gång till. Man kan även köra rakhyveln mothårs. Detta kan upplevas lite obehagligt i början.
  • Kolla igenom noga och känn efter med handen så att du inte missat något ställe.

 

Steg 4.Efter rakning. Återfuktning

Dags för återfuktning.

Detta är minst lika viktigt att ta hand om huden efter rakning.

När du är färdig med själva rakningen så skölj av huden med svalt/kallt vatten. Detta gör att du stänger porerna. Torka av lätt med en handduk. Applicera sedan med en aftershave och återfuktande ansiktskräm. Detta mjukar upp huden och förhindrar uttorkning. 

Glöm inte att skölja och rengöra din rakhyvel och blad efter rakning. 

Lycka till.

Tillbaka till blogg